Pratik Şal Modelleri Nelerdir?
Pratik şal modelleri nelerdir? Günümüzde, kadınlar da çalışma hayatına aktif olarak katılım gösteriyor. Birçok alanda olduğu gibi, giyim alanında da pratik olmak, kadınların aradığı en önemli detaylardan biridir. Tesettürü tercih eden kadınlar içinde pratiklik ve şıklık oldukça önemlidir.
Hazır Bone Şal Modelleri Nelerdir? Yazımızı okumak için tıklayın.
Şal Seçiminde Kumaş Nasıl Olmalıdır?
Pratik şal modelleri nelerdir, sorusuna yanıt arayan kadınların dikkat etmesi gereken ilk nokta, şal için kullanılan kumaşın özellikleridir.
Her kadının tercihi ve hassasiyeti ayrı olmakla birlikte, şu öneriler yapılabilir;
- İpek şal, kumaş kalitesi bakımından oldukça tercih edilen şal türüdür. Yumuşak bir dokusu vardır. Ancak her vücut ipek kumaşı için aynı tepkileri vermez. Önce vücudun alerjik tepki verip vermeyeceği kontrol edilmelidir. Yapımı çok zor olmayan bir şal olmakla birlikte çok kolay olduğu da söylenemez. Kayganlık durumu diğer şal türlerine göre biraz daha fazladır. Bu şal, kaygan yapısından dolayı iğne kullanımına ihtiyaç duyurabilir. Normal toplu iğneler ipek şal üzerinde büyük delikler bırakacağı içi, ipek kumaşı iğneleri tercih edilmesi önerilir.
- Keten şal, ipek şal türüne göre biraz daha sert bir kumaşa sahiptir. Şalın ön kısmının dik durması için oldukça müsaittir. Yapımı kolaydır. Kaygan bir yapısı yoktur. Oldukça tercih edilen bir kumaş türüdür. Özel bir iğne kullanımına gerek olmamakla birlikte, ince topuklu iğneler kullanılabilir veya iğne kullanmadan tercih edilebilir.
- Pamuklu şal, ne çok yumuşak ne de çok sert bir yapıya sahiptir. Teri emerek daha rahat bir his bırakır. Özellikle sıcak yaz günlerinde hem serin tutma özelliğine sahiptir hem de yakmaz. Yapımı kolaydır ve iğneye gerek olmamakla birlikte iğne ile de kullanıma müsaittir. İğne kullanımı, bu şal türünde, ipek şalda olduğu kadar zarar vermez.
- Şifon şal, ince bir yapıya sahiptir. Kumaşı kaygan olmakla birlikte yapımı zor bir şal türüdür. Tül gibi bir yapıyı andırır ve genellikle en kısmından ikiye katlanarak kullanılır. İğne kullanımı gerektirir ve bu kullanım şal için çok zararlı sonuçlar doğurmaz.
En çok kullanılan şal kumaşları burada belirtilenler olmak üzere, başka kumaşların varlığından da söz etmek mümkündür.
Ürünlerimizi yakından incelemek için İnstagram sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Hazır ve Pratik Şal Nasıl Yapılır?
Hazır pratik şal nasıl yapılır, sorusu çok merak edilen bir sorudur. Pratik ve şık birçok farklı şal modeli vardır. Bu modeller de yine bireylerin beğeni çeşitlerine ve gidilecek yerlere göre farklılık gösterir.
Başlıca modeller şu şekilde ifade edilebilir;
- Düğüne, nişana veya şık bir yerlere gitmek için pratik şal modelleri araştırılır. Burada yapılabilecek ilk model, başın üst tarafına zikzak detay katacak modeldir. Bunun için, kadın kendisine en rahat gelen şekilde bonesini ayarlar ve topuzunu yapar. Daha sonra klasik şal bağlama olarak nitelendirilen şekilde, şalı her iki tarafına eşit miktarda gelecek şekilde başına yerleştirir ve çenesinin altından iğneler. Sağ taraftaki kısım sol tarafa doğru, sol taraftaki kısım ise sağ tarafa doğru simetrik biçimde, başın üst kısmına gelecek şekilde iğne ile sabitlenir. İlk önce sağ, sonra sol kısımdaki parçalar sabitlendikten sonra tekrar sağ taraftaki parça, hafif içe katlanır ve en son koyulan kumaşın üzerine, geriye gidecek şekilde yerleştirilir. kumaşın sonuna gelene kadar bu durum devam ettirilir.
- Ön tarafı sivri olarak yapılan şal modelini sevmeyenler ve sıkılanlar için, ön tarafı yuvarlak olacak şekilde şal bağlamak mümkündür. Bunun için şal, kısa kenarından tutularak dikdörtgen kenarına doğru katlanır. Daha sonra katlı kısımlar başın üzerinde en uygun şekilde yerleştirilir ve boyun kısmından iğne ile sabitlenir. Bunun sonucunda bir taraf uzun, bir taraf kısa olacak şekilde iki kısım oluşur. Uzun kısım hangi tarafta ise, diğer yöne doğru ense kısmından çevrilerek diğer parçanın yanına getirilir. Dilenirse küçük bir düğüm yardımıyla fiyonk görüntüsü verilebileceği gibi, o şekilde bırakılarak da kullanılabilir.
- Klasik şal bağlama, en pratik şal bağlama türüdür. Şal, dikdörtgen kenarı üzerinde ikiye katlanır. Baş üzerinde yerleştirilerek, her iki taraf eşit miktarda şal gelecek şekilde ayarlanır. Daha sonra boyun altından sabitlenerek şalın uç kısımları geriye doğru atılır, dilenirse arkadan bağlanır.
Pratik Şal Fiyatları İle İlgili Merak Edilenler?
Burada, pratik şekilde şal yapmak için başlıca yöntemler hakkında fikir sahibi olunabilir.Hazır Şal Fiyatları ve Pratik şal fiyatları merak edilen bir konudur. Çünkü şal yapımı zorlu bir işlem olarak karşımıza çıkmakla birlikte, hazır şallar sadece başa takılıp kullanma kolaylığı gösteriyor. Zamandan tasarruf ve şık bir görüntü sunma faydaları ile bilinen bu şal türü, elbette diğer şal fiyatlarına göre daha fazladır.
Kumaşına, modeline göre farklılıklar gösteriyor olmalarına rağmen fiyat durumu aşağı yukarı aynıdır. Pratik şal fiyatları kullanılan kumaş ipek ise ortalama 150-300 lira arasında değişir. Kullanılan kumaş keten ise ortalama 50-200 arasında değişir. Diğer kumaş türlerinde ise bu tutar ortalama 40-300 arasında değişim gösterir.
Şal ve bonelerinizden sipariş verip aldım siparişim zamanında geldi ürünlerinizden çok memnun kaldım çok teşekkür ediyorum başarılarınızın devamını dilerim bundan sonra sürekli müşterinizin oldum bol kazançlar
Yarımatikler harika çok mutlu oldum teşekkürler